Girl, 23 November Rotterdam

Vertoning Girl + nagesprek 19:00 LantarenVenster, Rotterdam
In Rotterdam zijn we bij Girl, deze mooie, indringende en intense film, die al veel prijzen won, gaan we ook een voorzien van een ander perspectief. We gaan in het nagesprek in op representatie van trans*personen in deze film van Lukas Dhont. De volgende thema’s zullen besproken worden: lichaamsbeleving, identiteit, transfobie, gendernormen, omgevingsinvloeden en casting. Het nagesprek is in het Nederlands.

GIRL – vanaf 1 nov te zien

Girl schetst het leven van de vijftienjarige Lara, wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.

Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde Girl met de Prix FIPRESCI en de film won ook nog eens de Queer Palm. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie.

België, 2018,100 min, Frans/Nederlands gesproken,

Nederlands ondertiteld

Tickets via https://www.lantarenvenster.nl/programma/transcreen-presents-girl/