TranScreen presents: ‘Just Charlie’ at Roze Filmdagen

Zaterdag 10 maart 19:45 – 21:30
Vrijdag 16 maart 17:30 – 19:30
Engeland 2017, 100 min, Rebekah Fortune
Engels gesproken, niet ondertiteld / English, no subtitles
 
Charlie is goed in voetbal. Zo goed zelfs, dat hij door een talent-scout gespot wordt. Dat is mooi voor vader Paul, die via Charlie zijn eigen mislukte voetbalcarriere wil goedmaken. Die droom lijkt in duigen te vallen als Charlie niet langer wil ontkennen dat ze eigenlijk een meisje is. Met moeder en zus aan haar kant, zal de familie en de omgeving voor grote uitdagingen komen te staan.
Met geweldig spel en oog voor detail geeft de film een prachtig beeld van hoe een doodnormaal gezin in een doodnormale wijk omgaat met veranderingen, waarbij onverwachte steun kan botsen met koppige tegenstand.
Publiekswinnaar op het Edinburgh International Film Festival.

As the star player in his football team, Charlie is living up to the high, maybe too high, expectations of his father. But when Charlie can no longer deny the facts, and starts to accept that she is a girl, this is only the start of a long journey. Unflinching, and with stellar performances, Just Charlie manages not only to handle difficult topics but also to be a damn charming delightful movie.