TranScreen presents Real Boy at Roze Filmdagen

Maandag 13 maart 19:45
Ketelthuis Amsterdam

Fijne docu over en met de jonge muzikant Bennet, die met humor en muziek zijn transitie naar man toont.

VS 2016, 72 min, Shaleece Haas
Engels gesproken, niet ondertiteld
English, no subtitles

De jonge muzikant en fanatiek vlogger Bennet is op zoek naar zowel z’n trans als z’n artistieke identiteit en weet zich gesteund door sterke vriendschappelijke en muzikale banden. Wanneer hij beslist om samen met zijn beste vriend Dylan (die zelf ook in transitie is) een torsoplastie te ondergaan, zijn de reacties, vooral die van zijn ouders en zus, verre van enthousiast.

Maar hij zet door en beetje bij beetje, mede door hulp van transgender artiest Joe Stevens, laat zijn moeder de vooroordelen varen en aanvaard ze de identiteit van Bennet. Een sterke en vooral positief vertelde ‘coming of age /buddy -movie’ vol muziek en humor.

Transgender teen and aspiring musician Bennett Wallace navigates the ups and downs of a personal journey to find his voice. All with the support of his best friend Dylan (also transitioning) and fellow transgender performer Joe Stevens. With a soundtrack that features Bennett and Joe’s original songs, the film offers deeply emotional glimpses into coming of age, revealing not only heartache and uncertainty but also the ultimate joy that comes with irrevocable change and the realization of one’s truest self.

In samenwerking met http://rozefilmdagen.nl/

De film draait ook op: ZONDAG 19 MAART – 17:45