Sabah Choudrey & films @ IQMF

English below

 thetestshot.tumblr.com LG Williams

thetestshot.tumblr.com LG Williams

Bij IQMF presenteren wij op 9 december trans* niet-Westerse vertellingen: intersectionaliteit van transgender identiteit en migratie door genders en gemeenschappen heen.
Of te wel de twee prachtige documentaires Transindia en I am Bonnie en een lezing door Sabah Choudrey, trans activist uit Engeland. Om eens aan het witte eurocentrische perspectief en de eenzijdige media representatie te ontsnappen.
Sabah’s talk zal gaat over zijn/haar ervaring betreffende intersectionele identiteit, de rol van kolonisatie en media in genderidentiteit. Sabah zal zijn/haar eigen identiteit de-koloniseren en het gesprek openstellen voor publiek. Zie sabahchoudrey.com en Sabah’s TEDX Brixton talk over zijn/haar intersectionele identiteit.

Transindia (India, 2015, 30 min), Regisseur: Meera Darji
Gesproken taal: transindiaGujarati / Ondertiteling: Engels
Transindia is een ontroerend portret van de Transgender community (Hijras) in Ahmedabad, India. Een ooit geresepecteerde, maar nu vergeten en verwaarloosde gemeenschap.

I am Bonnie (India, 2015, 45 min)
Regiesseurs:i-am-bonnie-02 Sourabh Dutta, Farha Khatun, Satarupa Santra
Gesproken taal: Bengali / Ondertiteling: Engels
Het verhaal van Bonnie Paul, voorheen bekend als Bandana Paul, een intersekse persoon en voormalig topvoetballer. Bonnie is al sinds 1998, toen hij een ‘sekse test’ niet goed door kwam bij de Bangkok Asian Games, op de vlucht voor zijn familie en de sportvereniging.

kaartjes: debalie.nl
www.debalie.nl

At IQMF TranScreen will present a special program centering around intersectional transgender identities and migration through genders and communities. To divert away from the usually white, Eurocentric perspectives and often one-sided media representations, the focus will be on trans* non-Western narratives. UK-based trans activist Sabah Choudrey will give an inspirational talk and TranScreen will screen two documentaries.

Sabah’s talk will be centered around their experiences on intersectional test-shot-laurie-garnon-williams-1-1identity, the role of colonisation and media in gender identity. They will decolonise their own identity, and open the discussion up to the audience.
Check: sabahchoudrey.com and Sabah’s TedX Brixton talk on their intersectional identity.

Transindia (India, 2015, 30 min), directed by Meera Darji
Spoken language: Gujarati / Subtitles: English
A moving documentary portraying the Transgender community (Hijras) in Ahmedabad, India. A formerly accepted, but now forgotten and neglected community.

I am Bonnie (India, 2015, 45 min), directed by Sourabh Dutta, Farha Khatun, Satarupa Santra
Spoken language: Bengali / Subtitles: English
The story of Bonnie Paul f.k.a. known as Bandana Paul, a born inter-sex person and ace soccer player. Bonnie has been on the run from his family and sports fraternity ever since failing a ‘sex test’ right before the Bangkok Asian Games in 1998.

tickets: debalie.nl
www.debalie.nl