TranScreen zoekt PR-vrijwilliger

[English]

Wat we doen:

Met ons filmfestival willen we bijdragen aan de acceptatie, zichtbaarheid en empowerment van trans* en gendervariante personen in de maatschappij. Dit doen wij sinds 2011 door middel van een tweejaarlijks filmfestival en spinoff-activiteiten door het jaar heen. De volgende editie vindt in mei of juni 2017 in Amsterdam plaats.

Wie we zoeken:

We zoeken een enthousiaste Propaganda Redder (PR). Woonachtig rondom Amsterdam is wegens de vergaderingen een pré, maar geen must. We zijn extra blij met mensen die zich voor langere tijd zouden kunnen committeren aan TranScreen.

We zoeken iemand die:

  • Overzicht houdt over de PR-activiteiten, aan de hand van het PR-plan.
  • Goede teksten, persberichten en nieuwsbrieven kan schrijven.
  • Handig is met sociale media.
  • Goed contact onderhoudt met onze webmaster.
  • Goed contact onderhoudt met ons bestuur.
  • Nederlands- en/of Engelstalig is.

Als Propaganda Redder ben je onderdeel van de kerngroep. Je kunt dus rekenen op ondersteuning en input van de andere kerngroepleden. Deze taak vindt plaats gedurende het hele jaar, met een piek vlak voor en tijdens het festival.

Ook als je een andere bijdrage wilt leveren, horen we het graag! Er is altijd ruimte voor een extra paar handen.

Hoe we werken:

De festivalkern vergadert een à twee keer per maand. Hiernaast heeft iedereen eigen taken, die we afzonderlijk of in een groepje van twee uitvoeren.

Wat wij bieden:

We bieden maandelijkse vergaderingen in een ietwat chaotische, doch intieme en gezellige sfeer met eigenzinnige en soms eigenwijze teamleden. TranScreen biedt mooie kansen om onze community beter te leren kennen en om te netwerken. Verder kun je tijdens het festival gratis films kijken. Reiskosten zijn beperkt beschikbaar.

Wie we zijn:

Wij zijn de festivalkern bestaande uit vijf personen (Plette, Karola, Maik, Femke en Vick) van diverse pluimage, een mix van trans*- en genderqueer-identiteiten. We worden ondersteund door de vijf bestuursleden van Stichting TransMotion.

Aanmelden:

Aanmelden doe je via maik@transcreen.org. Graag met je contactgegevens en je beschikbaarheid.