World Reports 4 – Anak Anak

With intro lecture by Saskia Wieringa/
Met intro lezing door Saskia Wieringa

Zaterdag 11 mei | 19:00 uur
Saturday May 11th | 19:00 h

Ketelhuis 2 | for tickets call 020 – 684 00 90

TranScreen gaat weer ver over de grenzen in dit programma. Eerst een korte documentaire waarin we een blik werpen in de LGBT community in Burma, erna de documentaire van het “The Children of Skrikandi Collective” met de allereerste film over queer vrouwen in Indonesië, geïntroduceerd door Saskia Wieringa.

Burmese Butterfly

Hnin Ei Hlaing, Myanmar, 2011,13’, documentary, DigiBeta, Burmese dialogue, english sub
Hnin Ei Hlaing, Myanmar, 2011,13’, documentaire, DigiBeta, Burmees gespr. engels ond.

This powerful short is a rare glimpse into out-queer Myanmar’s emerging LGBT community.

Deze krachtige short is een zeldzame blik in de steeds meer opkomende out-queer LGBT gemeenschap in Myanmar.


Children of Srikandi (Anak Anak)

The Children of Srikandi Collective, Indonesia/Germany/Switzerland 2012, 73’, documentary, Blu-ray, indonesian/english dialogue, english sub.
The Children of Srikandi Collective, Indonesië/Duitsland/Zwitserland 2012, 73’, documentaire, Blu-ray, indonesisch/engels gespr., engels ond.

Children of Srikandi is the first film about queer women in Indonesia, the country with the world´s largest Muslim population. Eight authentic and poetic stories are interwoven with beautiful shadow theater scenes that tell the story of Srikandi, one of the characters of the Indian Mahabharata. This collective anthology transcends the borders between documentary, fiction and experimental film. With introductary lecture by Saskia Wieringa.

Children of Srikandi is de eerste film over queer vrouwen in Indonesië, het land met de grootste moslimbevolking ter wereld. Acht authentieke en poëtische verhalen zijn verweven met mooie schaduw-theater scènes, die het verhaal van Srikandi, een van de personages van de Indiase Mahabharat, vertellen. Deze collectieve bloemlezing overstijgt de grenzen tussen documentaire, fictie en experimentele film. Met introducerende lezing door Saskia Wieringa.


Trailer: