World reports 3

Donderdag 9 mei | 21:00 uur
Thursday May 9th | 21:00 h

Cavia | for tickets email info@filmhuiscavia.nl

Olha pra mim de novo (Look at me again)

Kiko Golfman/Claudia Priscilla, Brasil, 2011, ‘77, documentary, Blu-ray, portuguese dialogue, english sub.

Kiko Golfman/Claudia Priscilla, Brazilië, 2011, ‘77, documentaire, Blu-ray, portugees gespr., engels ond.

This documentary is the personal story of a Brazilian transman named Syllvio Luccio, on a road trip around northeastern Brazil, talking to LGBT’s, doctors, family, and others, telling his history. His parents and his daughter are evangelical Christians who are having a difficult time with his transition. More broadly, the region of Brazil where Syllvio lives boasts an arid, almost desert, climate, with a strong sense of machismo and rigid religious views but much less in the way of social graces. Syllvio himself describes the culture as “tacky and rude,” as an excuse for some of his own crass comments.

Dit is het persoonlijke verhaal van Syllvio Luccio, een Braziliaanse transman. Tijdens een road trip in het noordoosten van Brazilië vertelt hij zijn geschiedenis, in gesprekken met LHBT’ers, artsen, familie en anderen. Zijn ouders en dochter zijn evangelische christenen en hebben het erg moeilijk met zijn transitie. De regio waar Syllvio woont, heeft een dor, bijna woestijnachtig, klimaat en de inwoners hebben een sterk gevoel van machismo, rigide religieuze opvattingen en zijn niet erg zachtaardig. Syllvio zelf omschrijft de cultuur als “smakeloos en grof,” als excuus voor zijn eigen grove commentaar.