World Reports 2

Donderdag 9 mei | 19:00 uur
Thursday May 9th | 19:00 h

Cavia | for tickets email info@filmhuiscavia.nl

Transformation

Vahid Vahed, Iran 2011, 18’, documentary, digital, persian, English sub.
Vahid Vahed, Iran 2011, 18’, documentaire, digitaal, pezisch gespr., engels ond.

Intriguing use of voice-over and documentary camerawork offers insight into a transman realizing his true gender in Teheran. Dutch premiere.

De film gaat over een persoon die bij de geboorte als meisje wordt geidentificeerd vanwege het niet hebben van mannelijke genitaliën, maar rond het 18e levensjaar komt zhaar ware gender naar boven en is een geslachtsverandering mogelijk in Teheran. Nederlandse premiere.

Chupann Chupai (Hide and seek)

Saad Khan & Saadat Munir, Pakistan/Denmark, 2013, 67’, documentary, DVD, urdu dialogue, english sub.
Saad Khan & Saadat Munir, Pakistan/Denemarken, 2013, 67’, documentaire, DVD, urdu gespr., engels ond.

The film shows the secret, yet open lives of a group of Pakistani sexual minorities, raising questions about transgender activism, religion, underground gay life, social acceptance and collective familial customs of transgender people in urban Pakistan. With Q&A.

De film toont het geheime en toch open leven van een groep Pakistaanse seksuele minderheden, en roept vragen op over transgender activisme, religie, het ondergrondse homoleven, maatschappelijke acceptatie en collectieve familietradities van transgenders in grootstedelijk Pakistan. Met Q&A.