AWARD CEREMONY & One Zero One

Zondag 12 mei | 17:00 uur
Sunday May 12th | 17:00 h
AWARD CEREMONY & One Zero One
PRIJSUITREIKING & One Zero One vertoning

Ketelhuis 1 | for tickets call 020 – 684 00 90

DSC_7700

Awardshow + Film

Tim Lienhard, Germany 2012, 90’, fiction/documentary, digital, german/english dialogue, german /english sub. Dutch Premiere.
Tim Lienhard, duitsland 2012, 90’, fictie/documentaire, digital, duits/engels gepr., duits/engels ond.

Today the winners of the audience votes will be awarded in a brief ceremony. Following the award ceremony is the screening of the film ‘One Zero One – the story of Cybersissy & BayBjane.’
The film follows the life of 33-year-old Moroccan-German Mourad, who is ‘the smallest drag queen of the world’ and his performance partner, multi-disabled, 48-year-old Dutch Antoine, who is a also a nightclub performer and artist. Together, Mourad experiments with his small size, and Antoine his big size, on stage and in character, amongst the conventionally built go-go dancers. This movie is part documentary, part fairy tale, all camp-style fiction, connected to what they talk about, think and dream about. Highly visual, elegant as well as experimental, but always entertaining and burlesque. With Q&A.

Vandaag worden de winnaars van de publieksprijzen bekend! In deze korte prijsuitreiking worden onze winnaars verblijd met onze TranScreen beeldjes + een verrassingsprijs. Daarna volgt direct een hervertoning van de film ‘One Zero One.’
De film volgt het leven van de 33-jarige marokkaanse-duitse Mourad, die ‘de kleinste drag queen van de wereld’ is, en de multi-gehandicapte en 48 jaar oude nederlandse Antoine, die nachtclub-performer is. Mourad experimenteert met zijn handicap en zit niet in de kast zoals veel personen met een handicap, maar staat op podia op Ibiza met de meest prachtig gebouwde go-go dansers. Deze film is deels documentaire en deels sprookje, arty, Camp-stijl fictie, door waar ze over praten, denken en dromen. Zeer visueel, zeer bijzonder, zeer experimenteel, maar altijd onderhoudend en burlesque.