Alternative Fictions 2 – Gun Hill Road

Zaterdag 11 mei | 19:00 uur
Saturday May 11th | 19:00 h

Ketelhuis 3 | for tickets call 020 – 684 00 90

Gun Hill Road

Rashaad Ernesto Green, USA 2012, 88’, fiction, DVD, english dialogue, no sub.
Rashaad Ernesto Green USA 2012, 88’, fictie, DVD, engels gespr., geen ond.

After three years in jail, macho-man Enrique returns to the Bronx. His old life is completely turned upside down; his wife tries to hide a passionate affair and his son (daughter now) is in the middle of a gender transformation. Under the watchful eye of his parole officer and old criminal partners, Enrique is forced to put his traditional ideas about masculinity and gender aside. Big budget production with mainstream potential.

Na drie jaar gevangenisstraf te hebben uitgezeten, keert macho-man Enrique terug naar de Bronx waar zijn oude leventje volledig op zijn kop blijkt te staan. Zijn vrouw probeert een affaire te verbergen en zijn zoon (nu dochter) bevindt zich midden in een gendertransformatie. Onder het toeziend oog van zijn reclasseringsambtenaar wordt Enrique gedwongen om zijn traditionele ideeën over mannelijkheid en gender opzij te schuiven. Professionele film met uitstraling naar het grote publiek.