Alternative Fictions 1 – Our Future

Vrijdag 10 mei | 19:00 uur
Friday May 10th | 19:00 h

Ketelhuis 2 | for tickets call 020 – 684 00 90
Free for Cineville members.

Our Future

Kashou Lizuka, Japan, 2011, 95’, feature film, HD-cam, japanese dialogue, english sub.
Kashou Lizuka, Japan, 2011, 95’, langspeelfilm, HD-cam, japans gespr., engels ond.

High school student, Yu, agonizes over a perceived gender identity problem. S/he secretly suffers having to wear a school girl uniform everyday, and the heartless words of schoolmates as well as the uneasy feeling for a biologically female body in puberty. Meanwhile, at home, Yu’s parents have decided to divorce with Yu’s supportive father becoming expelled from the house. The film carefully depicts the emotions of a wavering teen confronting life’s choices for the first time. The issue of gender identity is a frame of mind, but the camera never forgets society’s perspective. Applying the theme of “how does one live with others while being yourself.” Powerful.

Co-presented by CinemAsia

Middelbare scholier, Yu, worstelt met genderidentiteit. Heimelijk lijdt Yu eronder om elke dag maar weer een ​​meisjes schooluniform te moeten dragen, de harteloze woorden van mensen om zich heen te horen, en het ongemakkelijke gevoel voor het eigen lichaam te voelen nu het een tweede fase van groei bereikt. Ondertussen aan het thuisfront, besluiten Yu’s ouders te scheiden en is de vader uit het huis verbannen. De film toont zorgvuldig de emoties van een aarzelende tiener die voor de eerste keer voor keuzes in het leven staat. De kwestie van gender-identiteit is persoonlijk, maar de camera vergeet nooit het maatschappelijk perspectief. Thema “hoe kun je leven met anderen en blijf je jezelf.” Krachtig.

Mede gepresenteerd door CinemAsia

RSVP @ Facebook

logo_oranje_cinemasia