Nederlandse voorpremière film Tomboy

 
Voorpremière film Tomboy bij TranScreen

tomboyAmsterdam, 31-5-2011- Aanstaande woensdag 1 juni gaat TranScreen, het grootste transgender festival van Europa, van start. De organisatie van TranScreen is er trots op te kunnen melden dat er nog een éxtra film aan het programma is toegevoegd: de zomerse film TOMBOY van de Franse regisseur Céline Sciamma (WATER LILIES).

TOMBOY zal vanaf 30 juni in de Nederlandse filmtheaters te zien zijn, maar TranScreen zal de film al op donderdag 2 juni (14:00 uur) vertonen als voorpremière in De Balie in Amsterdam.

De film won eerder dit jaar de ‘Jury Prijs’ tijdens de Teddy Awards in Berlijn. Deze award is een sociaal geëngageerde en politieke lofuiting voor films en mensen die roze thema’s wereldwijd op de kaart zetten, en daardoor bijdragen aan meer tolerantie, acceptatie, solidariteit en gelijkheid in de samenleving.

TOMBOY gaat over het 10-jarige meisje Laure dat tijdens de zomervakantie met haar ouders en zusje naar een wijk aan de buitenrand van Parijs verhuist. Hier ontmoet ze Lisa die ervan overtuigd is dat Laure een jongetje is. Laure gaat hierin mee en stelt zich bij de kinderen uit haar buurt voor als Michael. ‘Hij’ is al snel één van hen. Maar naarmate de zorgeloze zomer ten einde komt wordt het voor Laure steeds moeilijker om haar geheim te bewaren.

TranScreen vindt plaats van 1 tot en met 5 juni in De Balie in Amsterdam (Kleine Gartmanplantsoen 10).

One thought on “Nederlandse voorpremière film Tomboy

  1. Pingback: Voorpremière film Tomboy bij TranScreen Filmfestival | Gay

Comments are closed.