Andrée van Es geeft officieel startsein TranScreen

PERSBERICHT

Andrée van Es geeft officieel startsein TranScreen

De Amsterdamse wethouder Andreé van Es verricht op woensdag 1 juni de officiële opening van TranScreen, het nieuwe Amsterdams Transgender Filmfestival. “We zijn bijzonder verheugd dat de wethouder ons festival wil openen,” zo zegt het TranScreen comité.

andreevanesDankzij de aanwezigheid van mevrouw Van Es (portefeuillehouder van o.a. Diversiteit) en een aanzienlijke gemeentelijke subsidie is TranScreen het enige transgender filmfestival ter wereld dat zichtbaar steun krijgt van de overheid. “Het stadsbestuur bewijst hiermee dat Amsterdam nog steeds een unieke stad kan zijn,” aldus Jiro Ghianni, één van de organisatoren van TranScreen.

Wereldwijd bestaat er een beperkt aantal transgender filmfestivals, en TranScreen is het enige dat wordt gehouden in een mainstream locatie. Daar is bewust voor gekozen, omdat transgenders in het dagelijks leven al onzichtbaar genoeg zijn. TranScreen spant zich in om dat te veranderen.

TranScreen is de voortzetting van het voormalige Transgender Filmfestival, wat tussen 2001 en 2009 tweejaarlijks in Amsterdam werd gehouden. Dit jaar vindt de opvolger plaats van 1 t/m 5 juni. TranScreen toont kwalitatieve en uitdagende filmproducties van over de hele wereld, van alle genres en lengtes, die vanuit het transgender-, transseksueel- en genderqueer perspectief gemaakt zijn. Het festival beoogt positieve beeldvorming rond mensen die de man/vrouw tweedeling aankaarten, vrij interpreteren of bestrijden.

De ‘grand opening’ vindt plaats op 1 juni om 19:30 in De Balie, Kleine Gartman Plantsoen 10, Amsterdam. De openingshandeling van de wethouder Van Es wordt gevolgd door een drag-king performance en de feature film “Forever’s gonna start tonight”, over de Amerikaanse drag-legende Vicky Marlane.

Meer info over TranScreen en het volledige programma zijn te vinden op http://www.TranScreen.nl

Tickets zijn nu al te reserveren via http://bit.ly/transtickets

2 thoughts on “Andrée van Es geeft officieel startsein TranScreen

  1. Pingback: André van Es opent transgender filmfestival TranScreen | Gay

  2. Pingback: TransCreen – Amsterdam Transgender Film Festival | Gay

Comments are closed.