Pressrelease (Dutch)

— PERSBERICHT —

TRANSCREEN: AMSTERDAMS TRANSGENDER FILMFESTIVAL 2011 KOMT ER AAN!

Amsterdam, 3-2-2011 – Niemand het land uit met Hemelvaart!
Op 1 juni 2011 begint het nieuwe TranScreen Amsterdams Transgender Film Festival. Dit vijfdaagse evenement toont een breed scala aan transgender en genderqueer films die al je aannames over mannelijkheid en vrouwelijkheid ondersteboven gooien. Want er is meer dan man en vrouw, en dat geldt ook voor jou!

TranScreen brengt kwalitatieve en uitdagende filmproducties van over de hele wereld met één gemeenschappelijk thema: genderdiversiteit. TranScreen biedt een spannende balans tussen grote publiekstrekkers en informatieve, actuele, experimentele en kritische politieke producties. Daarnaast zijn er lezingen en is er kunst te zien van (o.a.) transgender kunstenaars. Met een programma dat zich uitstrekt over vijf dagen en ruim twintig films is TranScreen één van de grootste transgender filmfestivals van de wereld.

TranScreen is de opvolger van het Nederlands Transgender Filmfestival (NTGF) dat sinds 2001 elke twee jaar werd gehouden in De Balie in Amsterdam. Ook TranScreen zal weer plaatsvinden in De Balie, met elke dag vier programmaonderdelen.

Transgender?
Het woord transgender is een verzamelterm voor iedereen die niet zomaar te vangen is onder de noemer man of vrouw. Transseksuelen, travestieten, transvrouwen, transmannen, transgenderisten, androgyne personen, drag-queens, drag-kings en genderqueers en verder iedereen die zich als transgender identificeert. Allemaal te zien op TranScreen, en bepaald niet alleen op het witte doek! En of je nu oud, jong, blank, gekleurd, anders-valide, he/ho/les/bi of een genie bent: transgender kan iedereen zijn. Wij zien u graag vanaf 1 juni in De Balie!

TranScreen wordt georganiseerd door de Stichting TransMotion, met steun van het Trutfonds en De Balie. Kijk verder op onze website http://www.TranScreen.nl en WORD LID van onze mailinglist: https://groups.google.com/group/transcreen of op Twitter/Facebook.