Een nieuw festival

De afgelopen 8 jaar heeft het Nederlands Transgender Filmfestival (NTGF) in De Balie te Amsterdam plaatsgevonden. Het is zo uitgegroeid naar een succesvol vijfdaags cultureel festival dat een bijdrage heeft geleverd aan de positieve beeldvorming van (trans)genderdiversiteit. De organisatoren van dit evenement, Stichting T-Image, gaan na 10 jaar andere uitdagingen aan en besloten in 2009 te stoppen met het NTGF.

Maar het festival is té waardevol om zomaar te eindigen. Daarom heeft een volledig nieuwe groep mensen het stokje opgepakt, met nieuwe plannen en een nieuwe naam: TranScreen.
Het TranScreen Festival wil een filmfestival door en voor transgenders en hun naasten zijn. TranScreen wordt gehouden tijdens hemelvaart (hemels!) van 1 t/m 5 juni 2011.

Hoe vind jij dat wij het festival vorm moeten geven? Wat wil jij graag zien? Stuur ons JOUW inbreng en ideeën!!! Mail je suggesties naar info[a]transcreen.org of kom langs bij ons tafeltje op het Transfusion Festival of bij facebook (zie rechtsboven deze pagina).

Je kunt ons ook financieel steunen en je aanmelden voor onze mailinglist.

Het festival richt zich op het tonen van kwalitatieve en uitdagende filmproducties van over de gehele wereld met als thema genderdiversiteit,
om zodoende het publiek meer bekendheid en een veelzijdig beeld te geven van transgenders en daarmee de zichtbaarheid en [h]erkenning te vergroten.

Daarnaast biedt dit evenement een omgeving waar ontmoeting plaats kan vinden.
Het doel is empowerment van de transgender gemeenschap en van transgenders van alle leeftijden en van welke sekse dan ook!

t
f
n

http://www.youtube.com/user/transcreen

http://transcreen.hyves.nl

http://www.myspace.com/transcreen

http://www.linkedin.com

Blijf ons volgen!

2 thoughts on “Een nieuw festival

Comments are closed.